Exercitii simple pe care le puteti face la birou

Exercitiie urmatoare se poate realiza in 2 moduri.

Exercitiie urmatoare se poate realiza in 2 moduri. Le puteti combina intr-un circuit, fie le puteti face pe rand, in functie de timpul de care dispuneti. In cazul in care optati pentru prima varianta, va rugam sa va incalzati 2 minute inainte.

 

1. Urcarea scarilor

Presupunand că aveti acces la o scara la locul de munca, iata o modalitate simpla pentru un mic antrenament cardio.Urcati si coborati 2 etaje. 

 

2. Semi-genuflexiuni

Stand pe scaun, ne radiam si ne asezam la loc. Incercam sa facem 3 serii a cate 10 repetari fiecare. Mare attentive la respiratie! Expiram dupa ce ne-am ridicat, expiram atunci cand ne asezam.

 

3. Abdomene din sezut

In timp ce stai pe scau, plaseaza-ti mainile la nivelul soldurilor si incordeaza abdomenul mentinand timp de 15 secunde apoi relazeaza timp de 5 secunde. Daca simti ca este prea usor, mareste durata de mentinere. ( Timp recomandat acestui exercitiu: 3 minute)

 

 

 

4. Intinderi pentru zona lombara.

Durerile lombare sunt foarte des intalnite in cazul persoanle care stau foarte mult timp la birou. Pentru a preveni acest aspect iti recomandat un usor exercitiu de stretching: Stand de scaun, extinde bratele in sus spre tavan, dupa care apleaca trunchiul spre inainte pana atinci cu palmele solul ( 10 repetari)